• Vítání prvňáčků 2. září 2024

          • Školní rok započat Vítáním prvňáčků

                          

            Školní rok 2024/2025 tentokrát odstartoval v pondělí 2. září a jak se stalo dobrou tradicí, začal slavnostním Vítáním prvňáčků. I když v hlavní roli ceremonie bylo našich třicet nových žáků tříd 1.A a 1.B, nebyla to oslava pouze jejich, ale také dvaceti osmi bývalých osmáků, kteří při této příležitosti povýšili na deváťáky – „mazáky“. Úkolem nejstarších žáků není jen dobře si vybrat cestu, na kterou se vydají po absolvování řečické základky a zamávají pověstné řečické věžičce, ale také být patrony prvňáků. Patroni dohlížejí na to, aby se nováčci dobře zaběhli ve školních lavicích, a jsou jim rádci i oporami.

                           Vítání prvňáčků začalo tradičně o osmé hodině ranní v tělocvičně slovy ředitele školy, vlastně svým způsobem také prvňáčka, který vystřídal inženýrku Janu Hýbkovou po jejím dvanáctiletém ředitelování. Té přeji do zasloužené penze vše nejlepší, hlavně pevné zdraví a děkuji jí zejména za to, že je mi jako řediteli – prvňáčkovi, stále k dispozici jako rádce nejen na telefonu.

            Úvodní řeč samozřejmě směřovala k vyšňořeným žáčkům prvních tříd. Ale co vlastně těm třiceti párům nadšených a natěšených očí slíbit, než to, že je škola bude nadevše bavit, naučí se spoustu zajímavých věcí, budou mít samé jedničky a jen ty nejlepší kamarády. I když se my, kantoři, budeme snažit udělat maximum, aby to tak bylo, je jasné, že žáčci se potkají i s nezdary a neúspěchy. To už dobře vědí ti starší, co je čeká devátý rok na základní škole, ale, jak vidno, i oni všechno dobře zvládli a za pár měsíců z nich budou již téměř dospělí lidé.

            Svá milá slova prvňáčkům i deváťákům přidala také starostka Dana Machová a pak už chodili žákyně a žáčci v doprovodu svých patronů pro diplom prvňáka a pro nějakou tu sladkost. Prohlídka školy v doprovodu patronů a třídních učitelek prvňáků, Magdalény Landsteinové a Lucie Králové završila první slavnostní den, který otevřel dveře školního roku 2024/2025.

            Aby oněch „prvenství“ nebylo v novém školním roce málo, tak se nově ujme funkce metodika prevence sociálně-patologických jevů pan učitel Radim Pecha a od 1. října bude mít škola a školka i novou vedoucí školních jídelen paní Janu Kriegovou. Oběma přeji, aby se jim v nových funkcích dařilo co nejlépe a aby je práce bavila.

            Už víme, že nás v letošním roce čekají tradiční akce jako je Vánoční jarmark, projektový den ke Dni jazyků, projektový den ke Dni Země, projektový den zaměřený na bezpečnost a amatérskou zdravotní pomoc, lyžařský kurz, plavecký kurz a další, více či méně, pravidelné akce, exkurze, preventivní programy, výlety a samozřejmě zejména výuka. Jak praví náš školní vzdělávací program, jsme na to tři – žáci, učitelé a rodiče. Pevně věřím, že my všichni „školou povinní“ ke kvalitnímu vyučování přispějeme a budeme se snažit najít ideální cestu mezí tím, aby učení nebylo mučení, a tím, abychom nové generaci předali co nejvíce znalostí, dovedností a zkušeností.

             

            Mgr. Tomáš Englický,

            ředitel školy

            Do fotoalba byla přidána nová galerie Vítání prvňáčků 2. září 2024.

        • ZUŠ Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec vyhlašuje TALENTOVÝ PRŮZKUM NA POBOČCE KARDAŠOVA ŘEČICE

        • ZUŠ Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec vyhlašuje TALENTOVÝ PRŮZKUM NA POBOČCE KARDAŠOVA ŘEČICE pro obory hra na kytaru hra na zobcovou flétnu hra na housle hra na klarinet hra na klavír a hra na dechové žesťové nástroje pondělí 31.května 2021 15:00 hod. ZŠ Kardašova Řečice - hudebna Prosíme rodiče o vyplnění on-line přihlášky na webu ZUŠ - https://www.zus-jhradec.cz/prihlaska nejpozději do 21.5.2021 Jestliže se v uvedeném termínu z vážného důvodu nemůžete dostavit, domluvte si s námi individuální termín prostřednictvím telefonu /384 361 909, 774361910/, e-mailu info@zus-jhradec.cz, nebo osobně. Podmínkou otevření uvedených oborů je dostatečný počet přijatých uchazečů.