• Soutěž z angličtiny 13.05.24

          • Dne 13.05.24 žáci druhého stupně se zůčastnili olympiady v angličtině English Stars.

            ENGLISHSTAR je mezinárodní soutěž v anglickém jazyce pro žáky základních škol a osmiletých gymnázií. Hlavním cílem soutěže je propagovat a popularizovat anglický jazyk jako vyučovací předmět a zároveň motivovat žáky k úspěšnému řešení písemných testů zábavnou formou. Soutěž umožňuje žákům porovnávat své znalosti s vrstevníky z jiných škol, prezentovat své schopnosti okolí a získat uznání. Pro učitele anglického jazyka představuje soutěž cenné materiály pro zatraktivnění a zkvalitnění výuky.

            Tento rok se soutěže zúčastnilo 300 škol a 6687 soutěžících v České Republice. Soutěž probíhala také na Slovensku (749 škol a 25 685 soutěžících) a v Srbsku.

            12 žáků z naší školy se přihlásilo do soutěže. Dne 15.05.24 napsali testy a dnes, 26.06.24, održeli diplomy. Nejlepší výkon (více než 90%) měli Aneta Beranová 8.B, Matěj Muller 7.A a Mykhailo Vistak 7.B a dostali od školy cenné dárky.

          • Exkurze Vlak Genocidu

          • V dne 25.06.24 žáci 8. A a 8.B navštívili expozice a vzdělávací programy Vlaku Lemkin v Taboře. Hlavní součástí osvětově-vzdělávací nabídky Vlaku Lemkin je audiovizuální program(expozice) k historii a prevenci genocidního násilí. Multimediální program ve vagonech Vlaku Lemkin v roce 2024 mimo jiné představí životní osudy Rafaela Lemkina, autora pojmu genocida, příběh Aurory Mardiganian, přeživší arménské genocidy a hlavní postavy němého filmu Ravished Armenia, vůbec prvního filmu o genocidním násilí v dějinách kinematografie, stručnou historii stalinského hladomoru na Ukrajině ve 30. letech 20. století, krátký film „Hlasy z nenávratna“ natočený v roce 2024 v prostorách terezínského ghetta k připomínce 80 let od likvidace terezínského rodinného tábora v Osvětimi-Březince a fotografie renomovaného fotografa Antonína Kratochvíla ze Rwandy z roku 1994, kdy v této středoafrické zemi došlo ke genocidě až 800 tisíc mužů, žen a dětí menšinové etnické skupiny Tutsiů.

          • Čápi na naší škole

          • Dne 24.6.2024 přijeli z České ornitologické společnosti aby nám okroužkovali čapí mláďata. Společně s hasiči a jejich plošinou se přesvědčili, že nám čápi tento rok vyvedli na naší škole 3 mladé. Vše v pořádku proběhlo a díky tomu máme i unikátní fotky a video přímo z hnízda.

          • Chaty Zvůle

          • Dne 30. 5. se třída 7.B vydala společně se dvěma učiteli, paní učitelkou Janou Sobotkovou a naším třídním panem učitelem Radimem Pechou, na Zvůli. Ve čtvrtek (30. 5.) jsme měli sraz v 5:30 ráno na autobusové zastávce. Autobusem jsme poté dojeli do Mostů a odtud nás čekala cesta kempu. Po příchodu jsme si došli na recepci vyzvednout povlečení a klíče od chatek. Poté jsme se rozdělili do chatek, povlekli jsme si a vybalili si. Po ubytování jsme si připravili batoh na túru a vyrazili ven na naučnou stezku. Během cesty jsme si rozdělali oheň a opekli si buřty a „maršmelouny“. Naučná stezka byla dlouhá 9 km. Při stezce jsme měli „poznávačku“ rostlin – jetel luční, jetel plazivý, kopretina bílá, psárka, kapradí, přeslička rolní ad. Kolem 13:00 jsme se vrátili do kempu a měli jsme odpočinek nebo jsme mohli hrát hry. Hráli jsme volejbal, fotbal a deskové hry. Po hrách jsme měli badatelský úkol o mechu a houbičce na mytí, mj. jsme zkoumali, která věc pojme více vody. Po badatelském zkoumání jsme šli na večeři. K večeři byly bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Po večeři jsme šli hrát volejbal, fotbal a karetní hry. Dokonce nám učitelé připravili meloun. Hráli jsme do čtvrt na deset a poté jsme se šli umýt a měli jsme čas na hygienu. Večerka byla v deset hodin a budíček byl další den ráno o půl osmé. Po snídani jsme se zabalili. Batohy, které jsme nepotřebovali, jsme dali k paní učitelce do auta a vyrazili jsme na poslední túru k rozhledně U Jakuba. Po túře jsme šli na zastávku do Valtínova a autobusem jsme odjeli do JH, kde jsme přestoupili na vlak a jeli zpět do KŘ, kde nám paní učitelka dala zbytek tašek. DĚKUJEME ZA TENTO SKVĚLÝ VÝLET!!! Michaela Kodymová

          • Projektové dny v Angličtině - 2. stupeň, květen 2024

          • Žáci měli za úkol vymyslet si vlastní online obchod. Vytvořili si název, slogan, logo a produkty, které budou prodávat. Museli popsat každý produkt a vložit obrázek. A dali produkty do katalogu. Svoje projekty děti představily v prezentaci. Práce byly vytvořeny a prezentovány v anglickém jazyce.

            Všichni používali digitální technologie, některé byly navrhnuty v zadání a na jiné děti přišly sami. Obecně byly použité servisy: Google classroom, Canva, AI - Ideogram, Slogan maker, Logo maker, DeepL, a jiné.

            Někteří žáci se velice nadchli pro tento projekt a pracovali na 110%. Tyto nejvíce inspirativní práce chceme s Vámi sdílet.

            Nakonec jsme přišli na to, že digitální technologie a AI hodně pomáhá v životě a práci, ale nic nenahradí lidskou kreativitu, fantazii a  humor. A proto Vám chceme ukázat ty nejvtipnější momenty.

        • ZUŠ Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec vyhlašuje TALENTOVÝ PRŮZKUM NA POBOČCE KARDAŠOVA ŘEČICE

        • ZUŠ Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec vyhlašuje TALENTOVÝ PRŮZKUM NA POBOČCE KARDAŠOVA ŘEČICE pro obory hra na kytaru hra na zobcovou flétnu hra na housle hra na klarinet hra na klavír a hra na dechové žesťové nástroje pondělí 31.května 2021 15:00 hod. ZŠ Kardašova Řečice - hudebna Prosíme rodiče o vyplnění on-line přihlášky na webu ZUŠ - https://www.zus-jhradec.cz/prihlaska nejpozději do 21.5.2021 Jestliže se v uvedeném termínu z vážného důvodu nemůžete dostavit, domluvte si s námi individuální termín prostřednictvím telefonu /384 361 909, 774361910/, e-mailu info@zus-jhradec.cz, nebo osobně. Podmínkou otevření uvedených oborů je dostatečný počet přijatých uchazečů.