• Soutěž z angličtiny 13.05.24

          • Dne 13.05.24 žáci druhého stupně se zůčastnili olympiady v angličtině English Stars.

            ENGLISHSTAR je mezinárodní soutěž v anglickém jazyce pro žáky základních škol a osmiletých gymnázií. Hlavním cílem soutěže je propagovat a popularizovat anglický jazyk jako vyučovací předmět a zároveň motivovat žáky k úspěšnému řešení písemných testů zábavnou formou. Soutěž umožňuje žákům porovnávat své znalosti s vrstevníky z jiných škol, prezentovat své schopnosti okolí a získat uznání. Pro učitele anglického jazyka představuje soutěž cenné materiály pro zatraktivnění a zkvalitnění výuky.

            Tento rok se soutěže zúčastnilo 300 škol a 6687 soutěžících v České Republice. Soutěž probíhala také na Slovensku (749 škol a 25 685 soutěžících) a v Srbsku.

            12 žáků z naší školy se přihlásilo do soutěže. Dne 15.05.24 napsali testy a dnes, 26.06.24, održeli diplomy. Nejlepší výkon (více než 90%) měli Aneta Beranová 8.B, Matěj Muller 7.A a Mykhailo Vistak 7.B a dostali od školy cenné dárky.

          • Exkurze Vlak Genocidu

          • V dne 25.06.24 žáci 8. A a 8.B navštívili expozice a vzdělávací programy Vlaku Lemkin v Taboře. Hlavní součástí osvětově-vzdělávací nabídky Vlaku Lemkin je audiovizuální program(expozice) k historii a prevenci genocidního násilí. Multimediální program ve vagonech Vlaku Lemkin v roce 2024 mimo jiné představí životní osudy Rafaela Lemkina, autora pojmu genocida, příběh Aurory Mardiganian, přeživší arménské genocidy a hlavní postavy němého filmu Ravished Armenia, vůbec prvního filmu o genocidním násilí v dějinách kinematografie, stručnou historii stalinského hladomoru na Ukrajině ve 30. letech 20. století, krátký film „Hlasy z nenávratna“ natočený v roce 2024 v prostorách terezínského ghetta k připomínce 80 let od likvidace terezínského rodinného tábora v Osvětimi-Březince a fotografie renomovaného fotografa Antonína Kratochvíla ze Rwandy z roku 1994, kdy v této středoafrické zemi došlo ke genocidě až 800 tisíc mužů, žen a dětí menšinové etnické skupiny Tutsiů.

          • Čápi na naší škole

          • Dne 24.6.2024 přijeli z České ornitologické společnosti aby nám okroužkovali čapí mláďata. Společně s hasiči a jejich plošinou se přesvědčili, že nám čápi tento rok vyvedli na naší škole 3 mladé. Vše v pořádku proběhlo a díky tomu máme i unikátní fotky a video přímo z hnízda.

          • Chaty Zvůle

          • Dne 30. 5. se třída 7.B vydala společně se dvěma učiteli, paní učitelkou Janou Sobotkovou a naším třídním panem učitelem Radimem Pechou, na Zvůli. Ve čtvrtek (30. 5.) jsme měli sraz v 5:30 ráno na autobusové zastávce. Autobusem jsme poté dojeli do Mostů a odtud nás čekala cesta kempu. Po příchodu jsme si došli na recepci vyzvednout povlečení a klíče od chatek. Poté jsme se rozdělili do chatek, povlekli jsme si a vybalili si. Po ubytování jsme si připravili batoh na túru a vyrazili ven na naučnou stezku. Během cesty jsme si rozdělali oheň a opekli si buřty a „maršmelouny“. Naučná stezka byla dlouhá 9 km. Při stezce jsme měli „poznávačku“ rostlin – jetel luční, jetel plazivý, kopretina bílá, psárka, kapradí, přeslička rolní ad. Kolem 13:00 jsme se vrátili do kempu a měli jsme odpočinek nebo jsme mohli hrát hry. Hráli jsme volejbal, fotbal a deskové hry. Po hrách jsme měli badatelský úkol o mechu a houbičce na mytí, mj. jsme zkoumali, která věc pojme více vody. Po badatelském zkoumání jsme šli na večeři. K večeři byly bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím. Po večeři jsme šli hrát volejbal, fotbal a karetní hry. Dokonce nám učitelé připravili meloun. Hráli jsme do čtvrt na deset a poté jsme se šli umýt a měli jsme čas na hygienu. Večerka byla v deset hodin a budíček byl další den ráno o půl osmé. Po snídani jsme se zabalili. Batohy, které jsme nepotřebovali, jsme dali k paní učitelce do auta a vyrazili jsme na poslední túru k rozhledně U Jakuba. Po túře jsme šli na zastávku do Valtínova a autobusem jsme odjeli do JH, kde jsme přestoupili na vlak a jeli zpět do KŘ, kde nám paní učitelka dala zbytek tašek. DĚKUJEME ZA TENTO SKVĚLÝ VÝLET!!! Michaela Kodymová

          • Projektové dny v Angličtině - 2. stupeň, květen 2024

          • Žáci měli za úkol vymyslet si vlastní online obchod. Vytvořili si název, slogan, logo a produkty, které budou prodávat. Museli popsat každý produkt a vložit obrázek. A dali produkty do katalogu. Svoje projekty děti představily v prezentaci. Práce byly vytvořeny a prezentovány v anglickém jazyce.

            Všichni používali digitální technologie, některé byly navrhnuty v zadání a na jiné děti přišly sami. Obecně byly použité servisy: Google classroom, Canva, AI - Ideogram, Slogan maker, Logo maker, DeepL, a jiné.

            Někteří žáci se velice nadchli pro tento projekt a pracovali na 110%. Tyto nejvíce inspirativní práce chceme s Vámi sdílet.

            Nakonec jsme přišli na to, že digitální technologie a AI hodně pomáhá v životě a práci, ale nic nenahradí lidskou kreativitu, fantazii a  humor. A proto Vám chceme ukázat ty nejvtipnější momenty.

          • Den Země

          • Den Země jsme tradičně oslavili i na naší škole. Pro děti z 1. stupně byl připraven dopolední program – celkem 8 stanovišť zaměřených na poznávání přírody, lidského těla i osvěty k třídění odpadu. Pod vedením deváťáků děti prošly všechna stanoviště s přehledem!

            Žáci 7. tříd bravurně zrekonstruovali kontejnery na tříděný odpad, které máme rozmístěny na chodbách školy a pod vedením svých třídních učitelů k nim vytvářeli informační cedule. Ostatní žáci 2. stupně se vypravili do okolí našeho města na sběr odpadků. I jim patří velké díky!

          • Divadlo Tábor

          • V pátek 26. dubna 2024 navštívila šestá a sedmé třídy divadlo Oskara Nedbala

            Na programu bylo scénické čtení s názvem Listování MŮJ PŘÍBĚH: 9,58 (USAIN BOLT)

          • Žáci 7.A a 7.B se v úterý 16. dubna vypravili do lázeňského města Třeboň

          • Počasí žákům moc nepřálo, ale náladu si zkazit nenechali, jelikož program byl nabitý zajímavými akcemi.

            Hlavní destinací byla Záchranná stanice živočichů Třeboň, ve které na žáky čekala soukromá prohlídka celé zvířecí zotavovny. Z blízka žáci mohli vidět slepou volavku, jednokřídlého netopýra, zraněného havrana, labuť s „andělským“ křídlem, husu s poškozeným zobákem, jednookou sovu a další volně žijící zvířata, která by bez záchranného týmu nepřežila. Po procházce městem a jeho blízkým okolím žáci zavítali do místního zámku, kde absolvovali komentovaný zámecký okruh – Rožmberské renesanční interiéry. Mohli tak na vlastní oči spatřit alchymistickou laboratoř, kunstkomoru a knihovnu Petra Voka, fraucimor, jídelnu a dvořanskou světnici.

          • Biologická olympiáda

          • Žáci naší školy se i letos zúčastnili Biologické olympiády R. Kůrky na SOŠEP ve Veselí n. Lužnicí a dokázali své vynikající znalosti uplatnit jak v zoologii, tak v botanice.

            Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy!

          • Výlet do Jihočeského muzea v Českých Budějovicích

          • Žáci 4. A se vypravili dne 12. března do Jihočeského muzea v Českých Budějovicích, aby si připomněli některé známé a některé zapomenuté dětské hry, které patří k jaru. Při komentované prohlídce velikonoční expozice se dozvěděli spoustu zajímavostí o svátcích jara a na závěr si vlastnoručně vyrobili hliněné kuličky.

          • ZÁPIS DO MATEŘSKÉ ŠKOLY

          • Ředitelství Základní školy a Mateřské školy v Kardašově Řečici

             

            vyhlašuje

             

            ZÁPIS

            DO MATEŘSKÉ ŠKOLY

            PRO ŠKOLNÍ ROK 2024/2025

             

             

            Zápis se uskuteční 2. května 2O24

            v Mateřské škole v Kardašově Řečici,

            v době: 10.00 – 11.30 hod. a 13.00 – 15.00 hod.

                            

            Pro dítě, které dosáhne do 31.8.2024 pěti let,

              je předškolní vzdělávání povinné!

             

            K zápisu si prosím přineste:

            - Kopii rodného listu dítěte

            - Občanský průkaz zákonného zástupce

            - Kartičku ZP dítěte

             

            Tiskopisy k vyplnění a další informace na

            www.zskrecice.cz

             

             

            Informace o rozsahu zpracovávaných osobních údajů, způsobu zpracování osobních údajů i o právech, která máte v souvislosti s ochranou osobních údajů - čl. 13 a 14 Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) - naleznete na webových stránkách školy:

            www.zskrecice.cz

      • ZUŠ Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec vyhlašuje TALENTOVÝ PRŮZKUM NA POBOČCE KARDAŠOVA ŘEČICE

      • ZUŠ Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec vyhlašuje TALENTOVÝ PRŮZKUM NA POBOČCE KARDAŠOVA ŘEČICE pro obory hra na kytaru hra na zobcovou flétnu hra na housle hra na klarinet hra na klavír a hra na dechové žesťové nástroje pondělí 31.května 2021 15:00 hod. ZŠ Kardašova Řečice - hudebna Prosíme rodiče o vyplnění on-line přihlášky na webu ZUŠ - https://www.zus-jhradec.cz/prihlaska nejpozději do 21.5.2021 Jestliže se v uvedeném termínu z vážného důvodu nemůžete dostavit, domluvte si s námi individuální termín prostřednictvím telefonu /384 361 909, 774361910/, e-mailu info@zus-jhradec.cz, nebo osobně. Podmínkou otevření uvedených oborů je dostatečný počet přijatých uchazečů.